Hate2Hate
  • Αρχική
  • Σύμβολα
  • Έρευνα
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Hate2Hate
  • Αρχική
  • Σύμβολα
  • Έρευνα
  • Επικοινωνία
Hate2Hate
No Result
View All Result
Home UNBOXING

Το #hate2hateeu υποστηρίζει τον αγώνα κατά των #FakeNews

Το #hate2hateeu υποστηρίζει τον αγώνα κατά των #FakeNews

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το #eftalivegr και τον διαρκή αγώνα καταπολέμησης των #FakeNews και μαζί ενώνουμε και τις δυνάμεις μας με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα #YouthMythBusters. Η Ελληνική συμμετοχή μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό μας έφερε στην πρώτη πανευρωπαϊκή θέση.

Σύμφωνα με το Eurofound (Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας), οι νέοι ηλικίας 15-20 ετών και τα άτομα εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης (ΕΕΑΚ), ενδιαφέρονται λιγότερο για την πολιτική (μόνο το 28.7%), δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόθεση να ψηφίσουν και επιδεικνύουν λιγότερη κοινωνική συμμετοχή από ό,τι τα άτομα που βρίσκονται σε εκπαίδευση, απασχόληση ή κατάρτιση. Στο πλαίσιο αυτό, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, δημιουργώντας νέες οδούς για πολιτική συμμετοχή και ενασχόληση με τα κοινά.

Στην πραγματικότητα όμως, αν και το 80% των νέων ηλικίας 16-29 χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε καθημερινή βάση, μόνο το 40% εξ αυτών έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες και μόνο το 2% επιδεικνύουν κριτική σκέψη κατά τη διάρκεια της αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο. Αυτό έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις, καθώς η αύξηση των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα. Ταυτόχρονα, η παραπληροφόρηση έχει καταστεί μια μεγάλη απειλή για τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες και κοινωνίες, υποσκάπτοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς και τη δημοκρατία γενικότερα.

Επομένως, η χαμηλή πολιτική συμμετοχή και ενασχόληση με τα κοινά, σε συνδυασμό με τις χαμηλές ψηφιακές δεξιότητες των νέων (κυρίως των ΕΕΑΚ), έχουν εντείνει την ανάγκη λήψης μέτρων που θα αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα και που θα καταπολεμούν ταυτόχρονα τις ψευδείς ειδήσεις, την προπαγάνδα και τη χειραγώγηση.

Η Ελληνική συμμετοχή της Επιστημονικής & Συντακτικής Ομάδας του #eftalivegr

Tο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα #YouthMythBusters και η καινοτομία του

Ενθαρρύνοντας τα νεαρά άτομα με δυνατότητες άσκησης επιρροής διαδικτυακά (influencers), ώστε να αναλάβουν τον ρόλο του Ηγέτη και να ενδυναμώσουν τους συνομηλίκους τους που βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού (κυρίως των ΕΕΑΚ), το έργο YouthMythBusters έχει ως απώτερο στόχο να προωθήσει την πολιτική συμμετοχή και ενασχόληση των τελευταίων με τα κοινά, καθώς και να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις, τη χειραγώγηση και την προπαγάνδα.

Το έργο θέτει στην κορυφή των στόχων του, την προώθηση της συμμετοχής των νέων και όσων αντιμετωπίζουν κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού (ατόμων ΕΕΑΚ) στη δημοκρατική και πολιτική ζωή. Επιπλέον στοχεύει δυναμικά στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και του ψηφιακού γραμματισμού των ΕΕΑΚ και άλλων ατόμων από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατίας και την καταπολέμηση της χειραγώγησης, της προπαγάνδας και των ψευδών ειδήσεων.

Έτσι μέσα από ένα ευρύ φάσμα εκπαιδεύσεων και εργαστηρίων ιδεών, το πρόγραμμα κατάφερε να προσφέρει πρωτότυπη γνώση σε νεαρούς influencers καθώς και νέους που βρίσκονται στο φάσμα του κοινωνικού – εκπαιδευτικού και τεχνολογικού αποκλεισμού, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τον ρόλο του ηγέτη και να ενισχύσουν την πολιτική συμμετοχή των συνομηλίκων τους, καθώς και να καταπολεμήσουν τις ψευδείς ειδήσεις, τη χειραγώγηση και την προπαγάνδα.

Αναπτύχθηκε ειδικό εκπαιδευτικό υλικό για νεαρoύς influencers (5 σε κάθε χώρα) για το πώς να προωθήσουν τη συμμετοχή των συνομηλίκων τους (νέων ΕΕΑΚ και άλλων ευάλωτων ατόμων) στα κοινά και την πολιτική μέσα από τον ψηφιακό γραμματισμό και την κριτική σκέψη. Το εν λόγω εκπαιδευτικό υλικό προετοιμάζει τους νέους που ασκούν επιρροή, ώστε να αναλάβουν τον ρόλο του ηγέτη και να ενισχύσουν τη συμμετοχή των συνομηλίκων τους στα κοινά και την πολιτική ζωή.

Το περιεχόμενο διαιρέθηκε σε θεματικές ενότητες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν: αναγνώριση των ψευδών ειδήσεων, της προπαγάνδας και της χειραγώγησης, διδασκαλία δεξιοτήτων ψηφιακού γραμματισμού σε νεαρά ευάλωτα άτομα, προώθηση της πολιτικής συμμετοχής και ενασχόλησης με τα κοινά.

Όλο το υλικό ανέβηκε σε ειδική πλατφόρμα που σκοπό έχει αφενός να εκπαιδεύσει τους χρήστες να αντιλαμβάνονται την διάσταση της ψευδούς είδησης, τον εντοπισμό και την αναγνώριση, μεθόδους βελτίωσης του οικοσυστήματος της δημοσιογραφίας και της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και αφετέρου να αποκτήσουν την πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής ομάδας που οργανώνει και υλοποιεί το πρόγραμμα στο πλαίσιο της αναγνώρισης και διάχυσης της γνώσης μέσα από τα αντίστοιχα προγράμματα Erasmus plus. Mε έξυπνα κουίζ, με ασκήσεις και τεστς στα οποία έχει πρόσβαση ο χρήστης με ασύγχρονη χρήση και με προγράμματα προσομοίωσης εκπαίδευσης.

ΕΡΕΥΝΑ | Ένας Οξύθυμος “Θείος”, ο κορωνοϊός & τα FakeNews στο κινητό σου!

Ο Ευρω-διαγωνισμός και η Ελληνική συμμετοχή του #Eftalivegr

Tα portals #echaritygr και #eftalivegr, συμμετέχουν και συνυποστηρίζουν το έργο υλοποίησης του #YouthMythBusters, μέσα από προωθητικές ενέργειες, πολυ-επίπεδες δράσεις και διάχυση της πληροφορίας μέσα από την αρθρογραφία τους. Από την ίδρυσή μας, υπηρετούμε τον στόχο καταπολέμησης των #FakeNews που θέτει σε ύψιστη προτεραιότητα τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση – ειδικά και κατά την περίοδο της έκρηξης διασποράς ψευδών κι ανακριβών ειδήσεων στο πλαίσιο της πανδημίας του #κορωνοϊού – όσο όμως και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που έχει χτίσει ένα πολυδιάστατο δίκτυο τόσο τεχνολογικά όσο και δραστικά για τον εντοπισμό – αντιμετώπιση και εξουδετέρωση των ψευδών ειδήσεων.

Το 2020, και μετά το πέρας της υλοποίησης του μεγαλύτερου αριθμού δράσεων και ενεργειών του Ευρωπαϊκού προγράμματος YouthMythBusters, είχαμε την τιμή ως μέσο ενημέρωσης, με το #eftalivegr portal, να εκπροσωπούμε εθνικά την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Έτσι, η συντακτική μας ομάδα, συνέλαβε ένα πρότζεκτ και αφού το θέσαμε στην Ελληνική επιτροπή του προγράμματος, συμμετείχαμε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τις Εθνικές συμμετοχές καταπολέμησης #FakeNews, με την προοπτική της αναστροφής της “ιστορίας” και της διακοπής του φαύλου κύκλου διάδοσης ψευδών ειδήσεων. Εμείς συμμετείχαμε με το παρακάτω meme και σας καλέσαμε να υπερψηφίσετε την Ελλάδα (GREECE). Χάρη στην ψήφο σας, καταφέραμε να κατακτήσουμε την 1η πανευρωπαϊκή θέση και σύντομα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραλάβουμε και επίσημα το βραβείο που αξίζει στη χώρα μας. Σας ευχαριστούμε.

Next Post
#Twitter | Ειδική σήμανση αναρτήσεων #FakeNews για τον πόλεμο στην #Ουκρανία

#Twitter | Ειδική σήμανση αναρτήσεων #FakeNews για τον πόλεμο στην #Ουκρανία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Άρθρα

FamJis : 430+ Teen Slang, Emojis και Hashtags που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

FamJis : 430+ Teen Slang, Emojis και Hashtags που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

by alextana
14 Φεβρουαρίου, 2025
0

Εθνι(κιστι)κή Ελλάδος… Ο σταυρός, η σβάστικα και το twitter

Εθνι(κιστι)κή Ελλάδος… Ο σταυρός, η σβάστικα και το twitter

by alextana
25 Μαρτίου, 2023
0

WHO | Kατηγορεί τον Έλον Μασκ για διασπορά fakenews ως προς τον Covid

WHO | Kατηγορεί τον Έλον Μασκ για διασπορά fakenews ως προς τον Covid

by alextana
24 Μαρτίου, 2023
0

Hatecrimes | Αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα μίσους στην Σλοβενία

Hatecrimes | Αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα μίσους στην Σλοβενία

by alextana
17 Μαρτίου, 2023
0

Facebook Twitter TikTok Instagram Whatsapp Pinterest
Hate2Hate

Hate2Hate

Η πρώτη Ελληνική ερευνητική κι επιστημονική πλατφόρμα εντοπισμού, υπόδειξης και ενημέρωσης για #hatespeech & #hatesymbols

Hate2Hate

EFTALIVEGR

Empowered by Eftalive.gr Newsportal

© 2023 Hate2Hate

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Σύμβολα
  • Έρευνα
  • Επικοινωνία