ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Ο “γαλανομάτης διάβολος” είναι ένα φυλετικό σύμβολο που προέρχεται από την Ασία και στρέφεται εναντίον ανθρώπων Ευρωπαϊκής καταγωγής. Ορισμένοι Λευκοί Υπέρμαχοι έχουν υιοθετήσει το σύμβολο αυτό τις τελευταίες δεκαετίες και μπορεί να αυτοαποκαλούνται ως γαλανομάτηδες διάβολοι.

Το 1995, ένα συγκρότημα Λευκής δύναμης εμφανίστηκε στο Ντέλαγουερ που αυτοαποκαλούνταν οι #BlueEyedDevils. Το συγκρότημα δημιούργησε ένα διακριτικό λογότυπο που αποτελείται από έναν στρογγυλεμένο Κέλτικο Σταυρό από τον οποίο ένας άνδρας δείχνει ένα όπλο. Αυτό το λογότυπο έγινε πολύ δημοφιλές μεταξύ των Λευκών Υπερασπιστών και έχει ξεπεράσει για πολύ το ίδιο το συγκρότημα, το οποίο διαλύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Πολλοί Λευκοί Υπέρμαχοι κάνουν τατουάζ το λογότυπο του συγκροτήματος, χρησιμοποιώντας το είτε ως γενικό σύμβολο της Λευκής Υπεροχής είτε ως ρητή αναφορά στο συγκρότημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν και άλλα συγκροτήματα που δεν έχουν σχέση με τον ρατσισμό ή την υπεροχή των Λευκών – που χρησιμοποίησαν επίσης το όνομα των Blue Eyed Devils, επομένως η χρήση του όρου θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά στο πλαίσιό του.

Κατάσταση ομάδας: Ανενεργή (η ομάδα δεν είναι πλέον ενεργή, αλλά ορισμένα σύμβολα ενδέχεται να παραμένουν ως τατουάζ, γκράφιτι κ.λπ.)

 

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn