ΦΛΕΓΟΜΕΝΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΥΜΒΟΛΑ | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Το σύμβολο #φλεγόμεναΝεοναζίΣύμβολα (Burning Neo-Nazi Symbols) προκύπτει από τις ομάδες της #ΚουΚλουξΚλαν που ήδη από τις αρχές του 1900, έκαιγαν σταυρούς σε πολλές από τις ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις τους. Έχουν επίσης κάψει σταυρούς σε ιδιωτικούς χώρους άλλων με πράξεις εκφοβισμού και μίσους. Σήμερα, ο φλεγόμενος σταυρός παραμένει ένα πολύ κοινό σύμβολο της Λευκής Υπεροχής.

Τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1970, υπήρξαν επίσης περιστασιακές περιπτώσεις καύσης αγκυλωτών σταυρών που τοποθετήθηκαν σε διάφορους δημόσιους χώρους για να εκφοβίσουν και να απειλήσουν ανθρώπους ή και κοινότητες. Οι στόχοι αυτών των τακτικών ήταν συχνά Εβραϊκοί.

Τη δεκαετία του 1990, ορισμένοι Νεοναζί άρχισαν να καίνε σβάστικες στις δικές τους εκδηλώσεις, μιμούμενοι άμεσα τις καύσεις σταυρών της #ΚουΚλουξΚλαν. Αυτό μπορεί να ξεκίνησε με καύσεις της σβάστικας μαζί με καύσεις σταυρών σε κοινές εκδηλώσεις #ΝαζίΚλαν.

Στη δεκαετία του 2000, το Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα έγινε η επίσημη νεοναζιστική ομάδα που συνδέθηκε περισσότερο με την καύση συμβόλων στις εκδηλώσεις του. Οι Λευκοί Υπέρμαχοι επέκτειναν επίσης τη γκάμα των συμβόλων που θα μπορούσαν να κάψουν για να συμπεριλάβουν τη ρούνα #Othala, τη ρούνα της ζωής, το τρίσκελο και τον Κελτικό Σταυρό, μεταξύ άλλων.

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn