100% | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Το 100% είναι συντομογραφία μεταξύ των λευκών υπέρμαχων για το σύνθημα ή σλόγκαν που χρησιμοποιείται ως κώδικας επικοινωνίας μεταξύ της κοινότητας λευκών υπέρμαχων, “100% λευκό”, αν και είναι επίσης σύνηθες να γράφουν οι εν λόγω ομάδες υποστήριξης της Αρίας φυλής, ολόκληρη τη φράση. Ανάμεσα στους πληθυσμούς των φυλακών και σε μέρη όπως η Καλιφόρνια όπου οι συμμορίες peckerwood είναι κοινές, μπορεί κανείς να δει επίσης το σύμβολο και εναλλακτικά ως “100% peckerwood”, “100% featherwood” ή “100% wood”.

Το “peckerwood” είναι ένας ορισμός που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον Αμερικανικό νότο, συνήθως φτωχών και υπομορφωμένων περιοχών. O ορισμός αυτός κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα στον βαθύ Αμερικανικό νότο κατά τις αρχές του εικοστού αιώνα και προοριζόταν να είναι υποτιμητικός για όσους κατοίκους προέρχονταν από τις περιοχές του Αμερικανικού νότου. Το “peckerwood” είναι μια αντιστροφή του ονόματος του δρυοκολάπτη “woodpecker” με κόκκινη κοιλιά που είχε ένα κομμάτι κόκκινο λοφίο στο πίσω μέρος του κεφαλιού και του λαιμού του,  επομένως το peckerwood είναι ένα redneck – κοκκινολαίμικο πουλί. Οι ορισμοί αυτοί και οι δύο, που περιγράφουν παρόμοιες ομάδες ανθρώπων είναι ένα είδος υποτιμητικού διαχωρισμού των λευκών από λευκούς, δημιουργώντας σχεδόν δύο ομάδες λευκών, βάσει χαρακτηριστικών όπως η ευστροφία ή μη, η καθαρότητα κι αρτιότητα της ταυτότητας ή μη και η αυθεντικότητα του γένους ή μη. Έτσι έχουμε δύο υποομάδες, την trailer trash και την white trash αλλά και οι δύο αυτές κατηγορίες δεν φαίνεται ιστορικά να έχουν κάποιο συνδετικό κρίκο με τον ίδιο τον ορισμό “peckerwood”.

Οι παραλλαγές λοιπόν αυτές, αφθονούν. Μερικοί λευκοί υπερασπιστές θα αναφέρονται στον εαυτό τους ως «101% λευκοί», για παράδειγμα. Περιστασιακά εμφανίζεται το ποσοστό “123%”, που σημαίνει επίσης “100% λευκό”, καθώς το 23 αναφέρεται στο W, το 23ο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου, υπονοώντας την λέξη “white” λευκός. Ορισμένα μέλη συμμοριών λευκής υπεροχής μπορεί να αντικαταστήσουν ένα αλφαριθμητικό ισοδύναμο, όπως “112%” για να αναφέρεται στην “100% Άρια Αδελφότητα” καθώς το B είναι το δεύτερο γράμμα και κωδικοποιεί τη λέξη Brotherhood = Αδελφότητα. Επίσης υπάρχει και η παραλλαγή “113%” που αναφέρεται στον “100% Άρειο Κύκλο” καθώς το C είναι το τρίτο γράμμα και κωδικοποιεί τη λέξη Circle = κύκλος.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn