109 |110 – ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Οι αριθμοί 109 και 110 είναι μια αριθμητική συντομογραφία της Λευκής υπεροχής με έναν αντισημιτικό ισχυρισμό ότι οι Εβραίοι έχουν εκδιωχθεί από 109 διαφορετικές χώρες. Διάφοροι αντι-σημιτικοί έχουν συντάξει λίστες υποτιθέμενων εβραϊκών «απελάσεων» που κυμαίνονται από 100 έως περισσότερες από 1.000 στον αριθμό. Όμως ο αριθμός 109 είναι ο πιο συχνά αναφερόμενος και πιθανώς προέρχεται από μια λίστα με «109 τοποθεσίες» που εμφανίζονται σε μια μακροσκελή αυστραλιανή αντι-Σημιτική ιστοσελίδα. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη η λίστα όλων των χωρών που έχουν απελάσει τους Εβραίους, με πολλές αναφορές παγκοσμίως κιόλας να κάνουν λόγο για ένα ακόμη #fakenews και μια θεωρία συνωμοσίας χωρίς βάσεις και τεκμήρια.

Οι αντισημιτικοί συχνά χρησιμοποιούν αυτό τον αριθμό για να ισχυριστούν ότι οι Εβραίοι είναι ένας κακόβουλος και επιβλαβής λαός, λόγος επαρκής για να δικαιολογήσει τον διωγμό τους από τόσα πολλά μέρη. Η ομάδα των Αντισημιτιστών χρησιμοποιεί επίσης τον αριθμό για να ζητήσει την απέλαση των Εβραίων από τις χώρες όπου ζουν σήμερα.

Η ιδέα των 109 απελάσεων οδήγησε επίσης στη συχνή χρήση του αριθμού 110 από τους Λευκούς υπέρμαχους, γενικά για να υπαγορεύσουν με αυτό τον τρόπο στο μυαλό του κόσμου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή κάποια άλλη συγκεκριμένη τοποθεσία θα είναι το επόμενο και πλέον εκατοστό-δέκατο μέρος που θα εκδιώξει με τη σειρά του, τους Εβραίους. Αρκετά συχνά, ο αριθμός 110 συνδυάζεται με τον αριθμό 1488 και εμφανίζονται μαζί σε έναν κώδικα, ως “1488-110”. Αυτός ο νέος κώδικας συνδέεται συχνά με μέλη της Ομάδας League of the South, σκληροπυρηνικών Υπέρμαχων της Λευκής Υπεροχής.

 

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn