211 | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Το 211 Crew  – ή Ομάδα 211, είναι μια μεγάλη ρατσιστική συμμορία φυλακών με έδρα το Κολοράντο. Εναλλακτικά ονόματα της συμμορίας είναι Aryan Alliance (Άρια Συμμαχία), Brotherhood of Aryan Alliance (Αδελφότητα της Άριας Συμμαχίας). Η ομάδα αυτή είναι ακόμη ενεργή.

Το κύριο τατουάζ της ομάδας (η «ασπίδα» ή «μπάλωμα») είναι ένα περίπλοκο τριγωνικό σύμβολο φτιαγμένο από αλληλοσυνδεόμενους βραχίονες, με τα σύμβολα των χεριών να κρατούν κεραυνούς και τον αριθμό 211 στο κέντρο. Σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου, το όνομα της συμμορίας προήλθε από τον ποινικό κώδικα της Καλιφόρνια για ληστεία. Ωστόσο, τα μέλη ισχυρίζονται ότι το 211 είναι ένας αριθμητικός κωδικός για το BAA, το οποίο σημαίνει Brotherhood of Aryan Alliance στο λατινικό αλφάβητο.

Best Practice

Το μοναδικό με το 211, είναι πως στην πολιτεία του Λος Άντζελες, η κοινότητα καταπολέμησης του μίσους μαζί με ανθρωπιστικά ακτιβιστικά κινήματα έχει οικειοποιηθεί τον αριθμό και τον έχει εντάξει σε καμπάνια ενημέρωσης για αριθμό τηλεφωνικής γραμμής για καταγγελίες περιστατικών μίσους. 

 

Παραδείγματα

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn