28 | ΣΥΜΒΟΛΟ ΝΑΖΙ & ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Το 28 είναι ο αλφαριθμητικός κώδικας της Λευκής Υπεροχής για την κωδικοποίηση των λέξεων Blood & Honor (2 είναι το B του λατινικού αλφαβήτου και 8 είναι το H). Στην Ελλάδα έγινε γνωστό το σύνθημα “Αίμα / Τιμή” μέσα από το ακροδεξιό μόρφωμα τη #ΧρυσήΑυγή.

Το Blood & Honor είναι ένα νεοναζιστικό δίκτυο προώθησης μουσικής και μια ακροδεξιά πολιτική ομάδα που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τους Ian Stuart Donaldson και Nicky Crane το 1987. Αποτελείται από Λευκούς Εθνικιστές και έχει συνδέσμους με το Combat 18. Αποτελεί έναν ορισμό ομπρέλα για όλο το Skinhead δίκτυο παγκόσμια και συναντάται και σε διάφορες άλλες χώρες με τις φράσεις που άφησαν ιστορία στην εποχή των Ναζί, “Blut und Ehre” – Αίμα και Τιμή. 

Στην Ελλάδα οι δύο αυτές λέξεις ως σύνθημα – Αίμα/Τιμή, έγιναν γνωστές μέσα από την οικειοποίηση του συνθήματος της Ναζιστικής Γερμανίας, και ακούστηκαν και καταγράφηκαν σε πολλά ρεπορτάζ από το κόμμα – μόρφωμα της Ακροδεξιάς, τη Χρυσή Αυγή.

Για την ιστορία, η φράση «Αίμα – Τιμή» έρχεται απ’ τα παλιά. Ήταν ένα από τα διάφορα συνθήματα με τα οποία οι εκπαιδευτές έκαναν πλύση εγκεφάλου στα αμούστακα παιδιά της Νεολαίας του Χίτλερ. Όταν κάποιος μαθητής περνούσε τις εξετάσεις και γινόταν μέλος, έπρεπε να αγοράζει ένα μαχαίρι ως αξεσουάρ της στολής.

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn