318 | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Ο αριθμός 318 είναι ένα αριθμητικό σύμβολο της Λευκής Υπεροχής. Ο αριθμός 3 στο σύμβολο είναι μια αριθμητική αντικατάσταση του γράμματος του λατινικού αλφαβήτου  C, δημιουργώντας έτσι το σύμβολο C18 ή C-18.

Αυτό από μόνο του είναι κωδικός για μια Βρετανική ομάδα Λευκής Υπεροχής, την #Combat18, που κατά καιρούς έχει παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 18 όπως έχουμε αναλύσει ξανά είναι ένα σύμβολο αριθμητικής αντικατάστασης που αντιπροσωπεύει τον Αδόλφο Χίτλερ. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 318 συνδέεται συνήθως με την #AryanTerrorBrigade, μια ρατσιστική ομάδα σκίνχεντ που ισχυρίζεται ότι συνδέεται με το #Combat18. Μία παραλλαγή αυτού του συμβόλου είναι το 8318, που σημαίνει “Hail Combat 18“.

«Combat 18 Hellas»

Στην Ελλάδα έχουμε παρακλάδι της Βρετανικής Ομάδας Λευκής Υπεροχής, με τον τίτλο «Combat 18 Hellas». Πρόκειται για μία νεοναζιστική οργάνωση η οποία έχει εμπνευστεί το όνομά της από τον Αδόλφο Χίτλερ, καθώς ο αριθμός «18» όπως έχουμε αναφέρει ξανά αντιστοιχεί στο πρώτο και το όγδοο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου, «Α» και «Η», δηλαδή Adolf Hitler. Mάλιστα, σύμβολό τους έχουν την νεκροκεφαλή που παραπέμπει σε αυτήν των SS.

H «Combat 18 Hellas» φέρεται να έχει εμπνευστεί τη φυσιογνωμία της από τη βρετανική νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18», η οποία είχε έντονη δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του ’90 και όχι μόνο, με τους αντιπάλους της να θεωρούνται μετανάστες, αριστεροί και μειονότητες. Στην Ελλάδα έχει αναλάβει την ευθύνη πλήθους επιθέσεων, οι οποίες εκτός από παράνομες είναι και ιδιαίτερα βίαιες. Σε πολλές από τις δράσεις τους έχουν συνεργαστεί με τους Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές, (σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για παρακλάδι τους) οι οποίοι εξυμνούν τον πρώην χρυσαυγίτη καταδικασθέντα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή, γνωστό ως «Περίανδρο» (κατά κόσμον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο). Σε συνέντευξή τους, μάλιστα, στον Ελεύθερο Τύπο, οι Μαίανδροι Εθνικιστές είχαν πει ότι η Combat 18 είναι κάτι παραπάνω από αδελφή οργάνωση, είναι «αίμα από το αίμα».

Μάλιστα ένα από τα πολλά κατορθώματά τους, είναι πως είχαν βεβηλώσει το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Παραδείγματα 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn