Άρια Αδελφότητα | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Η Άρια Αδελφότητα, #AryanBrotherhood ή συντομογραφία ΑΒ, είναι η παλαιότερη και πιο διαβόητη ρατσιστική συμμορία φυλακών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ξεκίνησε στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1960.

Είναι παρούσα κυρίως στις φυλακές της Καλιφόρνια αλλά και στις ομοσπονδιακές φυλακές. Πολλές άλλες συμμορίες φυλακών χρησιμοποιούν τώρα επίσης το σύμβολο “Aryan Brotherhood” ως μέρος του ονόματός τους, όπως η #AryanBrotherhoodofTexas, αλλά είναι ανεξάρτητες και άσχετες με την “αρχική” μητρική Aryan Brotherhood.

Λόγω της μακροζωίας της, τα μέλη της Άριας Αδελφότητας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν μια ποικιλία συμβόλων και κωδίκων, αλλά το πιο κοινό σύμβολο της Αρίας Αδελφότητας παραμένει ένα τριφύλλι, συχνά σε συνδυασμό με μια #σβάστικα. Τα μέλη της Αρίας Αδελφότητας χρησιμοποιούν επίσης συχνά τα αρχικά #AB ή το αλφαριθμητικό τους ισοδύναμο 1 και 2 ή 12 (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ρωμαϊκών αριθμών). Ένα άλλο αρκετά κοινό σημαίνον είναι η χρήση του αριθμού 666 (το λεγόμενο «αριθμός του θηρίου»).

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn