ΑΡΙΑ ΕΘΝΗ | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Τα #ΆριαΈθνη – #AryanNations είναι μια μακροχρόνια #Νεοναζιστική ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970.

Tα Άρια Έθνη ως ομάδα δεν πρέπει να συγχέεται με την ομάδα Χριστιανικής Ταυτότητας (Η Χριστιανική Ταυτότητα είναι μια μικρή, έντονα ρατσιστική και αντισημιτική θρησκευτική αίρεση με εξέχουσα θέση στην ακροδεξιά στις Ηνωμένες Πολιτείες). Το λογότυπο των Άριων Εθνών αποτελείται από ένα σύμβολο Wolfsangel με ένα ξίφος με κορώνα που αντικαθιστά τη ράβδο.

Συνήθως αυτή η εικόνα εμφανίζεται μέσα σε μια μπλε ασπίδα. Τα Άρια Έθνη ήταν μια από τις πιο δραστήριες νεοναζιστικές ομάδες τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, αλλά πέρασαν σε μια ουσιαστική περίοδο αποσύνθεσης και μαχών μετά τον θάνατο το 2004 του ιδρυτή τους, Ρίτσαρντ Μπάτλερ.

Από το 2004, μια σειρά από φατρίες των Άριων Εθνών έχουν εμφανιστεί, για να καταρρεύσει μετά από μερικά χρόνια. Η κύρια εναπομείνασα φατρία των Αρίων Εθνών είναι οι #ΣαδιστικέςΨυχές. Ωστόσο, η δύναμη του “brand name” των Άριων Εθνών μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες φατρίες στο μέλλον με αποτέλεσμα ακόμη πιο δαιδαλώδεις δυσδιάκριτες γραμμές μεταξύ τους.

Σαφώς και σε αυτό το σύμβολο, έχουμε σχηματισμό και με τα χέρια. Έτσι, τα μέλη της συμμορίας των Άριων Εθνών χρησιμοποιούν ένα χαιρετισμό που μερικές φορές αναφέρεται και γραπτώς ως “μπουλόνια προς τα πάνω” ή “μπουλόνια προς τον ουρανό”, κι αποτελείται από το σχηματισμό του χεριού σε σχήμα πιστολιού και το δείκτη στραμμένο προς τα πάνω ή προς τα έξω. Επιπλέον έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις όπου ακόμη και σε τατουάζ ή σε εικονίδια υπάρχει ο χαιρετισμός με το όπλο στραμμένο προς τα επάνω, όπως βλέπετε παρακάτω στο σχέδιο με τον τρυποκάρυδο.

Παραδείγματα

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn