ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Το σύμβολο #ΑίμαΤιμή (#BloodHonour) έχει καταγωγή από μια διεθνή ρατσιστική ομάδα – ομπρέλα των #Σκίνχεντ που ξεκίνησε πριν από δεκαετίες από τον Βρετανό Λευκό Υπέρμαχο και τραγουδιστή #IanStuartDonaldson.

Έχει κύριες (μητρικές) ομάδες ή και συνδεδεμένες υπο-ομάδες σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη. Αρκετές αμερικανικές ομάδες Λευκής Υπεροχής διακηρύσσουν τη σχέση τους με το Blood & Honour, όπως και πολλοί μεμονωμένοι Λευκοί Υπέρμαχοι. Λόγω του τελευταίου, η χρήση του λογότυπου Blood & Honor δεν υποδηλώνει απαραίτητα συμμετοχή σε μια συγκεκριμένη ομάδα.

Το λογότυπο Blood & Honor αποτελείται από τις λέξεις “αίμα” και “τιμή” με ένα σύμβολο τριών σκελών στη θέση του συμπλεκτικού συνδέσμου (&). Παραλλαγές σε αυτό το θέμα είναι κοινές, όπως η χρήση ενός συμβόλου Totenkopf (νεκροκεφαλή) στη θέση ή επιπρόσθετα του τρίσκελου. Οι υποστηρικτές του Blood & Honor χρησιμοποιούν επίσης συχνά τα γράμματα B και H, τα αλφαριθμητικά τους ισοδύναμα 2 και 8 ή ενωμένα 28, και μερικές φορές τον αρχικό γερμανικό όρο, “Blut und Ehre”.

Παραδείγματα

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn