14 – ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Ο αριθμός 14 χρησιμοποιείται από τους Λευκούς Υπέρμαχους, ως συντομογραφία για τις λεγόμενες «14 Λέξεις», που είναι το πιο δημοφιλές σύνθημα των υπερασπιστών της Αρίας Φυλής στον κόσμο για το κείμενο που αντίστοιχα αποτελείται από 14 λέξεις «Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για λευκά παιδιά.»

Το σύνθημα επινοήθηκε από τον Ντέιβιντ Λέιν, μέλος της Τρομοκρατικής Ομάδας Λευκής Υπεροχής, γνωστής ως #TheOrder (Ο Λέιν πέθανε στη φυλακή το 2007). Το αριθμητικό σύμβολο 14 χρησιμοποιείται ακόμη και σε εκείνες τις χώρες όπου η μεταφρασμένη έκδοση του σλόγκαν αποτελείται από λιγότερες ή περισσότερες από 14 πραγματικές λέξεις, όπως κι η Ελλάδα που μετράει 15 αντί για 14.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για ΤΑ λευκά παιδιά.»

Λόγω της συμβολικής του σημασίας, οι Λευκές Ομάδες Υπεροχής χρησιμοποιούν τον αριθμό ευρέως, είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με άλλα αριθμητικά σύμβολα, ειδικά το 88 που προέρχεται από το 8ο γράμμα του Λατινικού αλφαβήτου (Η) και σημαίνει κωδικοποιημένο “#HeilHitler“). Έτσι, οι Λευκοί Υπέρμαχοι μπορούν να ενσωματώσουν τον αριθμό 14 στα ονόματα ομάδων ή δημοσιεύσεων, σε ονόματα οθόνης ή διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σχεδόν οπουδήποτε αλλού.

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn