14 ΛΕΞΕΙΣ – ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

14 ΛΈΞΕΙΣ Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ: Δεκατέσσερις Λέξεις είναι μια αναφορά στο πιο δημοφιλές σύνθημα της λευκής υπεροχής στον κόσμο: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά».

Το «14 Words» είναι μια αναφορά στο πιο δημοφιλές σύνθημα της λευκής υπεροχής στον κόσμο: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά». Το σύνθημα επινοήθηκε από τον #ΝτέιβιντΛέιν, μέλος της τρομοκρατικής ομάδας λευκής υπεροχής, γνωστής ως #TheOrder (Ο Λέιν πέθανε στη φυλακή το 2007).

Ο όρος αντανακλά την πρωταρχική κοσμοθεωρία της Λευκής Υπεροχής στα τέλη του 20ού και στις αρχές του 21ου αιώνα: ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η Λευκή Φυλή (Αρία Φυλή) είναι καταδικασμένη σε εξαφάνιση από μια υποτιθέμενη «ανερχόμενη παλίρροια χρώματος» που υποτίθεται ότι ελέγχεται και χειραγωγείται από Εβραίους.

Λόγω της ευρείας δημοτικότητάς του, οι Λευκοί Υπέρμαχοι αναφέρονται σε αυτό το σύνθημα συνεχώς, στην πλήρη του μορφή καθώς και σε συντομευμένες εκδόσεις όπως «14 Λέξεις», «Δεκατέσσερις Λέξεις» ή απλώς τον αριθμό «14».

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn