23/16 | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Ο συνδυασμός αριθμών 23/16 είναι ένα αριθμητικό σύμβολο που χρησιμοποιείται από τους Λευκούς Υπέρμαχους, ιδιαίτερα συνηθισμένο στη Δυτική Ακτή. Σχετίζεται με τη γνωστή συμμορία #Peckerwood.

Αντικαθιστώντας αριθμούς με γράμματα, το 23/16 ισοδυναμεί με τα γράμματα του λατινικού αλφαβήτου W και P (White Power) ή “Λευκή ισχύς”. Περιστασιακά ο αριθμός 23 εμφανίζεται μεμονωμένος, ως μία πιο συμπυκνωμένη έκδοση. Μερικές φορές ο συνδυασμός αποδίδεται ως 16/23, οπότε συνήθως προορίζεται να σημαίνει και τη γνωστή συμμορία που έχουμε αναλύσει ξανά, την Peckerwood που επίσης αποτελείται από τα δύο γράμματα P και W

Το “peckerwood” είναι ένας ορισμός που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον Αμερικανικό νότο, συνήθως φτωχών και υπομορφωμένων περιοχών. O ορισμός αυτός κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα στον βαθύ Αμερικανικό νότο κατά τις αρχές του εικοστού αιώνα και προοριζόταν να είναι υποτιμητικός για όσους κατοίκους προέρχονταν από τις περιοχές του Αμερικανικού νότου.

Το “peckerwood” είναι μια αντιστροφή του ονόματος του δρυοκολάπτη “woodpecker” με κόκκινη κοιλιά που είχε ένα κομμάτι κόκκινο λοφίο στο πίσω μέρος του κεφαλιού και του λαιμού του,  επομένως το peckerwood είναι ένα redneck – κοκκινολαίμικο πουλί. Οι ορισμοί αυτοί και οι δύο, που περιγράφουν παρόμοιες ομάδες ανθρώπων είναι ένα είδος υποτιμητικού διαχωρισμού των λευκών από λευκούς, δημιουργώντας σχεδόν δύο ομάδες λευκών, βάσει χαρακτηριστικών όπως η ευστροφία ή μη, η καθαρότητα κι αρτιότητα της ταυτότητας ή μη και η αυθεντικότητα του γένους ή μη. Έτσι έχουμε δύο υποομάδες, την trailer trash και την white trash αλλά και οι δύο αυτές κατηγορίες δεν φαίνεται ιστορικά να έχουν κάποιο συνδετικό κρίκο με τον ίδιο τον ορισμό “peckerwood”.

 

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn