33/6 – 33/5 | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Ο αριθμός 33 χρησιμοποιείται από τους οπαδούς της #ΚουΚλουξΚλαν για να δηλώσει την ίδια την οργάνωση και την ιδεολογία. Δεδομένου ότι το 11ο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου είναι το Κ, τρία Κ σημαίνουν «#KKK» ή την Κου Κλουξ Κλαν όπως έχουμε αναφέρει για το σύμβολο 311.

Όταν χρησιμοποιούν αυτήν την αναφορά, τα μέλη της ΚουΚλουξΚλαν προσθέτουν συχνά τον αριθμό 6 στο τέλος, όπως παρατηρούμε στο 33/6, επειδή πιστεύουν ότι η ΚΚΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην μετα-εποχή της και μια έκτη ιστορική νέα «εποχή». Λιγότερο συχνά, ορισμένα κράτη μέλη ενδέχεται να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον αριθμητικό κωδικό 33/5 που απευθύνεται στην τελευταία καταγεγραμμένη εποχή της οργάνωσης βάσει της ιστορικής αναφοράς της, κι είναι αυτή που βιώνουμε τώρα με επιθέσεις ανά τον κόσμο μέσα από στοχευμένη τρομοκρατία, βία και πράξεις εκφοβισμού, για να καταπιέσουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες φυλετικές ομάδες.

Από το Ρωμαιοκαθολικισμό στη #ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Η επιθετική ρητορική παράλληλα με τα σύμβολα, ενισχύουν πάντα το ιδεώδες της οργάνωσης ΚΚΚ έτσι ώστε τον 19ο αιώνα να τον διαδέχεται ένας 20ος και 21ος με επιθετικότητα που περνάει από τον Ρωμαιοκαθολικισμό, στους Εβραίους κι από εκεί στους Μαύρους αλλά και τις κοινωνικές ομάδες #ΛΟΑΤΚΙ, #ΑμεΑ και φτωχών κοινωνικά στρωμάτων.

Αυτό το αριθμητικό σύμβολο απαντάται ως τατουάζ στα μέλη των διάφορων ρατσιστικών οργανώσεων που συνδέονται με το KKK. Ανάλογος είναι ο αριθμός 88 που χρησιμοποιείται από μέλη Ναζιστικών οργανώσεων ως κωδικό αναγνωριστικό.

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn