88 | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Το 88 είναι ένας αριθμός Λευκής Υπεροχής, ίσως ο πιο διαδεδομένος και ύποπτος καθώς συμβολίζει το “Heil Hitler”. Όπως έχουμε ξαναπεί, το H είναι το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου, άρα 88 = HH = Heil Hitler.

Ένα από τα πιο κοινά σύμβολα της Λευκής Υπεροχής, το 88 χρησιμοποιείται σε ολόκληρο το κίνημα των Λευκών Υπέρμαχων, κι όχι αποκλειστικά και μόνο στους Νεοναζί. Κάποιος μπορεί να το βρει ως τατουάζ ή γραφικό σύμβολο. ως μέρος του ονόματος μιας ομάδας, δημοσίευσης ή ιστότοπου· ή ως μέρος ενός ονόματος οθόνης ή διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μερικές φορές χρησιμοποιείται ακόμη και ως χαιρετισμός ή κωδικός αποσύνδεση (ιδιαίτερα σε μηνύματα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης).

Ο αριθμός συνδυάζεται συχνά με έναν άλλον αριθμητικό κωδικό της Λευκής Υπεροχής, το 14 (συντομογραφία για το λεγόμενο σύνθημα “14 Λέξεις”: “Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά”) με τη μορφή 1488, 14/88, 14-88 ή 8814.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το 88 μπορεί να βρεθεί σαφώς και σε μη εξτρεμιστικά πλαίσια. Ο αριθμός χρησιμοποιείται από τους χειριστές ραδιοφώνου για να σημαίνει “αγκαλιές” ή “αγκαλιές και φιλιά”. Επίσης, αρκετοί οδηγοί της NASCAR, συμπεριλαμβανομένων πολλών πολύ γνωστών, έχουν χρησιμοποιήσει τον αριθμό 88, με αποτέλεσμα διάφορα αυτοκόλλητα αυτοκινήτου και άλλες μορφές εμπορευμάτων να φέρουν αυτόν τον αριθμό.

88 σύμβολο και με τα χέρια

Το 88 δεν προκαλεί έκπληξη πως οι Λευκοί Υπέρμαχοι προσπαθούν περιστασιακά να το συμβολίσουν και με τα χέρια τους σε διάφορες φωτογραφίες ώστε να μην εντοπίζεται εύκολα από τα φίλτρα των social media. Δεν είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμβολο των χεριών, πιθανώς επειδή απαιτεί κάποια επιδεξιότητα και προσπάθεια για να ενωθούν τα δάχτυλα των χεριών και να το σχηματίσουν.

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn