ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑΤΟΣ | ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΕΥΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Τον περασμένο αιώνα, το κύριο σύμβολο που σχετίζονταν με τις ομάδες της #ΚουΚλουξΚλαν (εκτός από τις ίδιες τις ομάδες της #Κλαν) είναι αυτό που τα μέλη της Κλαν μπορεί να αποκαλούν #MIOAK (ακρωνύμιο του “Mystic Insignia of a Klansman”). Αναφέρεται πιο συχνά ως Σταυρός “Σταγόνας αίματος”.

Εμφανίζεται ως τετράγωνος λευκός σταυρός σε μαύρο περίγραμμα σε κυκλικό κόκκινο φόντο. Στη μέση του σταυρού είναι αυτό που φαίνεται να είναι μια σταγόνα κόκκινου αίματος.

Αν και ακόμη και τα περισσότερα μέλη της ομάδας Klan δεν το γνωρίζουν, αυτό το σύμβολο δεν πρωτοεμφανίστηκε ούτε ως σταυρός ούτε ως σταγόνα αίματος. Στις αρχές του 1900, όταν εμφανίστηκε το λεγόμενο «Δεύτερο Κου Κλουξ Κλαν», υιοθέτησε ένα σύμβολο που αποτελείται από εικόνες τεσσάρων γραμμάτων «Κ» διατεταγμένες σε ένα τετράγωνο στραμμένο προς τα έξω.  Στο κέντρο υπήρχε ένα σύμβολο yin-yang. Τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, τα τέσσερα γράμματα επαναπροσανατολίστηκαν σε μια πιο κάθετη θέση, με αποτέλεσμα το σύμβολο να μοιάζει με σταυρό.

Ταυτόχρονα, το λευκό μέρος του συμβόλου γιν-γιανγκ εξαφανίστηκε, αφήνοντας μόνο το χρωματιστό μέρος, που έμοιαζε με σταγόνα αίματος. Έτσι τελικά, πολλοί #Klansmen έφτασαν να έχουν ως σύμβολό τους έναν σταυρό με τη “σταγόνα αίματος” να αντιπροσωπεύει το αίμα που χύθηκε για την προστασία της Λευκής φυλής.

Σήμερα δεν υπάρχει μία και μοναδική – σχεδόν αυθεντική “Ku Klux Klan”. Αντίθετα, τώρα είναι ένας τύπος Ομάδας μίσους και υπάρχουν συνήθως αρκετές δεκάδες διαφορετικές ενεργές ομάδες Klan στις Ηνωμένες Πολιτείες ανά πάσα στιγμή.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Κου Κλουξ Κλαν, ΜΙΟΑΚ
Κατάσταση ομάδας: Ενεργή (καθώς υπάρχουν πολλές ενεργές ομάδες #ΚουΚλουξΚλαν)

 

Παραδείγματα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn